2.6.20
«Å finne den stemmen gjør man først og fremst gjennom mengdetrening. Jeg har ikke lappen, selvfølgelig, men prinsippet er altså det samme: Mengdetrening. Se mengder av kunst. Skrive mengder av dårlig tekst.»

Se foredraget mitt i serien «Hvordan skrive om kunst», publisert av Kunstnernes Hus forrige uke, via denne linken.
20.5.20
St. Hans jobbet i lavere tempo i noen uker etter koronautbruddet, og håper du hadde mulighet til å tillate deg det samme.

Det har vært en tøff tid, men vi er glade for å annonsere nye samarbeid med både Kunsthall Trondheim, Fotogalleriet, kunstner Kjersti Vetterstad og aksjonen Pauseromsplakater.

Det har vært en glede å få jobbe med Kunstnernes Hus også: Sjekk ut foredraget «Hvordan skrive om kunst» på nett fra 26.5.

De pågående St. Hans-prosjektene ruller videre:

Jubileumspublikasjonen til Einar Granum Kunstfagskole lanseres sent i 2020, bare noen måneder etter planlagt slippdato. St. Hans er redaktør, designet er ved Thea Urdal, foto står Anne Valeur for, og tekstene er av blant andre Andreas Breivik, Ando Woltmann, Astrid H. Windingstad, Vilde Horvei og Espen Hauglid. For en gjeng! 

Kulturrådets prosjekt for synliggjøring og markedsføring av det visuelle kunstfeltet fortsetter. Her leder jeg en rådgivende gruppe bestående av syv kunstnere, kuratorer og gallerister fra Oslo, Bergen og Bodø. Følg med på St. Hans' Instagram for oppdateringer om seminar og utlysning av søknadsmidler til pilotprosjekter.

NNCA (Nordic Network of Crafts Associations) og Galleri F 15 i Moss byr på antologien «Earth, Wind, Fire, Water», der St. Hans holder i presse- og kommunikasjonsarbeidet etter å ha blitt hanket inn av Norwegian Crafts. Boka er designet av Blank Blank og utgis i forbindelse med den 44. Tendenser-mønstringen ved samme navn, kuratert av Randi Grov Berger. Lanseringen 1.8. vil akkompagneres av et digitalt seminar, følg med for datoer og program!


13.2.20
Kunstkritikk, Nordens ledende nettsted for samtidskunst, har intervjuet meg om St. Hans' raison d'être.

Du kan lese hele saken på denne linken.
7.2.20
Velkommen til St. Hans-Aften!

14.2. feirer vi oppstarten av St. Hans. Program: Intet. Men på menyen står både St. Hans-Bowl og St. Hans-Saften (alkoholfri).  

Ta gjerne med en venn.

Hvor & når?

Merkur Bar
Bjerregaards gate 5a, Oslo
14.2. kl 17-20

26.11.19
St. Hans jobber for tiden med Office for Contemporary Art Norway (OCA), Einar Granum Kunstfagskole, Norwegian Crafts, Norsk Kulturråds 'Kulturøkonomiprosjekt' og Kunstkritikk.

På fritiden (hah!) bygger vi sakte, men sikkert opp en mer rikholdig nettside. På snarlig gjensyn!